Bucurestiul de odinioara

Daca te intrebai de ce capitala tarii noastre este denumita si ‘’Micul Paris’’ dar nu ai gasit pana acum raspunsul, a venit timpul sa te informezi.

Totul a inceput intre anii 1859 si 1946, cand Bucurestiul va cunoaste o perioada de prosperitate econnomica, fiind momentul in care s-au construit cele mai multe fabrici, orasul devenind un important punct comercial. In contextul boom-ului economic, se dezvolta si o noua clasa sociala-burghezia- ce era formata din industriasi dar si comercianti. Tot in acest context si clasa muncitoare a fost atrasa sa vina spre Bucuresti, caci, aici puteau gasi locuri de munca cu usurinta.

Sub impulsul aglomeratiei urbane din Bucuresti, se construiesc cladiri, in diferite stiluri arhitecturale, tot acum aparand si cafenelele, buticurile sau magazinele cu vitrine.
Orasul cunoaste complexitatea arhitecturala, trecand peste mai multe perioade istorice, regatul, comunismul si modernismul.
Punctul de dezvoltare maxim l-a cunoscut intre anii 1900-1930, cand era cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, dezvoltandu-se in acelasi timp cu orasul parizian, atat arhitectural cat si ca mod de viata, de aici si denumirea de Micul Paris.

In istorie, se pare ca Bucurestiul este recunoscut ca asezare urbana din a doua jumatate a secolului VII, insa in documente oficial el apare ca asezare urbana intre anii 1459-1625 cand unele documente emise de cancelaria Tarii Romanesti atesta existenta a 41 de localitati printre care si Bucurestiul. Incepand cu jumatatea secolului XV se inregistreaza o dublare a suprafetei orasului Bucuresti, aparand cartiere ocupate de cei ce se ocupau cu negot, mestesug ori olarit. Cunoscuta strada Lipscani de astazi, era in acele vremuri denumita ‘’Ulita mare’’, si reprezenta principalul vad comercial al timpurilor, fiind atestata pe data de 5 iunie 1589.

Activitatile sociale la care se putea lua parte in acea perioada in Bucuresti erau reprezentate de cursele de cai, foarte la moda in acele timpuri si care se organizau numai duminica, dar nu trebuiesc uitate si celebrele ‘’batai cu flori’’ care aveau loc pe soseaua Kiseleff, si care, erau organizate in scopuri caritabile.

Daca vrei sa locuiesti in Bucuresti, trebuie doar sa te informezi pe piata de imobiliare.

bucuresti vechi

Reclame

Un gând despre „Bucurestiul de odinioara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s